Menü Bezárás

“Így lesz a maciból kávé” – Nálunk járt a Telex.hu

Nálunk járt hazánk egyik legolvasottabb internetes portálja, a Telex.hu: Történelem és jövőkép, tradíció és innováció.

Több mint 100 éve áll Jánossomorján az az üzem, amelyben a cikóriakávék készülnek. Bár a növény már tíz éve nem helyben terem, a Maci kávé gyártása azóta sem állt meg, sőt a tulajdonosa újra megpróbál divatot csinálni a pótkávéból. A százéves üzem szinte teljesen kihasználatlan, többemeletnyi magasan futó raktárrendszerét a cikóriafeldolgozó termelési vezetője mutatta meg nekünk, hogy megértsük, miért olyan szép dolog, ahogy a régi gépek segítségével cukorrépához hasonló, kesernyés ízű gyökerek a sokakból nosztalgikus érzéseket előhívó itallá alakulnak.

Ács Bori – Telex

https://telex.hu/gasztro/2023/02/19/maci-kave-cikoria-uzem

Vélemény, hozzászólás?

Tisztelt Partnereink és Vásárlóink!

Szeretnénk értesíteni Önöket, hogy technológia fejlesztéseink eredményeként 200 g-os termékeink hamarosan a megszokottnál nagyobb szemcseméretben lesznek elérhetőek kínálatunkban! A változtatás oka, hogy gabonakávéinknak még karakteresebb ízt kölcsönözzünk és élvezeti értékét az aromás ízzel még inkább megnöveljük! A termékek esetén a receptúrában változtatás nem történt! Bízunk benne, hogy az Önök számára a megszokottnál is magasabb minőségű élményt biztosítanak gabonakávéink a jövőben!

This will close in 20 seconds