Hogyan készítsük el?
- A tésztához az élesztőt belemorzsoljuk a meleg tejbe, majd beleszórjuk a cukrot, és hagyjuk, hogy felfusson.
- A lisztet és a Macikávé port egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a tojásokat, a sót és az élesztős tejet, hogy elkészülhessen a tészta.
- Ezután az olvasztott vajat ráöntjük, és szépen tésztát dagasztunk belőle. Ezután letakarva 50 percig kelesztjük, majd átgyúrjuk, és lisztezett felületen téglalappá nyújtjuk.
- A töltelékhez való vajat összekeverjük a Macikávé porral és a cukorral, majd az elegyet a tésztára kenjük.
- Ezután a hosszabbik oldala mentén feltekerjük a tésztát, és két ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
- A sütőpapírral kibélelt tepsibe belerakjuk a csigákat, néhány centi távolságra egymástól, és letakarva 25-30 percig kelesztjük.
- Amikor már megkeltek a csigák, a tejcsokit kockákra vágjuk, és megszórjuk vele a tetejüket, majd 180 fokra előmelegített sütőbe 18-20 percig sütjük.
A tésztához:
- 40 g élesztő
- 170 ml tej
- 50 g cukor
- 470 g liszt
- 30 g Macikávé
- 2 db tojás
- 1 db tojássárgája
- 1 csipet só
- 50 g olvasztott vaj
A töltelékhez:
- 120 g olvasztott vaj
- 3 ek Macikávé
- 80 g cukor
- 150 g tejcsoki
Jó étvágyat kívánunk!