Menu Close

Csokis kakaós csiga a Macitól! Egy kihagyhatatlan recept, az egész családnak!

Kakaós csiga recept

Hogyan készítsük el?

  1. A tésztához az élesztőt belemorzsoljuk a meleg tejbe, majd beleszórjuk a cukrot, és hagyjuk, hogy felfusson.
  2. A lisztet és a Macikávé port egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a tojásokat, a sót és az élesztős tejet, hogy elkészülhessen a tészta.
  3. Ezután az olvasztott vajat ráöntjük, és szépen tésztát dagasztunk belőle. Ezután letakarva 50 percig kelesztjük, majd átgyúrjuk, és lisztezett felületen téglalappá nyújtjuk.
  4. A töltelékhez való vajat összekeverjük a Macikávé porral és a cukorral, majd az elegyet a tésztára kenjük.
  5. Ezután a hosszabbik oldala mentén feltekerjük a tésztát, és két ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
  6. A sütőpapírral kibélelt tepsibe belerakjuk a csigákat, néhány centi távolságra egymástól, és letakarva 25-30 percig kelesztjük.
  7. Amikor már megkeltek a csigák, a tejcsokit kockákra vágjuk, és megszórjuk vele a tetejüket, majd 180 fokra előmelegített sütőbe 18-20 percig sütjük.

A tésztához:

  • 40 g élesztő
  • 170 ml tej
  • 50 g cukor
  • 470 g liszt
  • 30 g Macikávé
  • 2 db tojás
  • 1 db tojássárgája
  • 1 csipet só
  • 50 g olvasztott vaj

A töltelékhez:

  • 120 g olvasztott vaj
  • 3 ek Macikávé
  • 80 g cukor
  • 150 g tejcsoki

Jó étvágyat kívánunk!

Vélemény, hozzászólás?